ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί την πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, είναι κτισμένος στη δυτική πλευρά του κόλπου του Μεραμπέλλου και διακρίνεται για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, τα σύγχρονα τουριστικά κέντρα και τη μεγάλη εμπορική κίνηση.

Τηλ. 6972162029 - 2841061356



 
Η ονομασία του προέρχεται από το βυζαντινό εκκλησάκι στον όρμο του Αγίου Νικολάου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η παλαιότερη ονομασία της πόλης ήταν Μαντράκι.



 
Μια βόλτα στο γραφικό λιμάνι της πόλης και στη λίμνη Βουλισμένη είναι επιβεβλημένη, τα δε κοντινά νησάκια του Μικρού και Μεγάλου Νησιού αποτελούν top επιλογές επίσκεψης λόγω της ομορφιάς τους.



 
Επίσης, η μεγάλη δυνατότητα που παρέχεται για κοντινές αποδράσεις σε περιοχές πλούσιου φυσικού κάλλους, ιστορίας και παράδοσης αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Αγίου Νικολάου, συνεπώς ο επισκέπτης της πόλης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μείνει ανικανοποίητος.


Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί έναν εξαίσιο προορισμό για άτομα κάθε ηλικίας καθώς δεν είναι μόνο η απαράμιλλη ομορφιά του που σαγηνεύει τον επισκέπτη αλλά και η πληθώρα επιλογών που του χαρίζει, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που είναι σίγουρο πως κανείς δεν πρόκειται να μείνει παραπονεμένος…



 
Ξέχωρα λοιπόν από τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εαρινής περιόδου αλλά κα τη μεγάλη εορτή που λαμβάνει χώρα το Δεκέμβρη προς τιμή του προστάτη της πόλης, ο επισκέπτης της περιοχής έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει την πεζοπορία, την ποδηλασία, την κατάδυση και την αναρρίχηση εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο τις εμπειρίες του και γεμίζοντας τη μνήμη του με εικόνες αισθητικής τελειότητας.

Τηλ. 6972162029 - 2841061356



 
Πεζοπορία

Μία από τις σημαντικότερες και άκρως ενδιαφέρουσες επιλογές που έχει ο επισκέπτης του Αγίου Νικολάου είναι και αυτή που έχει να κάνει με το κομμάτι της πεζοπορίας. Η περιοχή του Αγίου Νικολάου διαθέτει αρκετά περιπατητικά μονοπάτια τα οποία εντυπωσιάζουν χάρη στη φυσική τους ομορφιά, συνεπώς μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε και να ανακαλύψετε περιοχές με πλούσια βλάστηση, μεθυστικά αρώματα και πανέμορφες εικόνες.

Ποδηλασία

Για τους λάτρεις του mountain bike η περιοχή του Αγίου Νικολάου είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή. Πάρτε μαζί σας το σωστό εξοπλισμό, εφοδιαστείτε με πλούσια διάθεση και απολαύστε μοναδικές διαδρομές μέσα στη φύση της Κρητικής γης.



Κατάδυση

Ο κόλπος του Μεραμπέλλου είναι από τους πλέον γνωστούς για τον πανέμορφο υποβρύχιο κόσμο του, συνεπώς μη παραλείψετε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά καταδυτικά κέντρα της περιοχής και να οργανώσετε τη δική σας εξόρμηση. Είναι βέβαιο πως οι εικόνες που θα δείτε από κοντά από τη μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που διαθέτει η περιοχή θα σας συνοδεύουν για μία ζωή…


 
Αναρρίχηση
 
Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο, στην περιοχή του Καλού Χωριού, θα συναντήσετε το αναρριχητικό πεδίο «ΠΕΖΑΣ» το οποίο διαθέτει εντυπωσιακές διαδρομές, τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο έμπειρους αναρριχητές. Η θέα του τοπίου είναι καταπληκτική, η δε εμπειρία ασύγκριτη…
 
Παραλίες
 
Οι παραλίες της πόλης ξεχωρίζουν για την καθαρότητα των νερών και την άρτια οργάνωσή τους, συνεπώς μη διστάσετε να τις επισκεφθείτε και να απολαύσετε από κοντά το μπάνιο σας. Η παραλία Κιτροπλατεία και το Αμμούδι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, οι δε παραλίες του Αλμυρού, της Αμμουδάρας και της Ελούντας αποτελούν επιπλέον επιλογές για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν αμμουδιές σε κοντινή απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο.
 


Τηλ. 6972162029 - 2841061356